جورچین دکور

مجله پنیر

دام های عشایر خراسان شمالی تو مناطق قشلاقی و ییلاقی در مراتع سر سبز که گیاهان دارویی اضافی حیات دارد تعلیف می کنند بوسیله همین علت محصولات عشایری از رایحه و بوی سعادت برخوردار است و کیفیت بسیار مناسبی نیز دارد.

نبود برنامه ریزی درست، ساماندهی نامناسب، نداشتن برند و بسته بندی باعث شده این محصول تولیدی عشایر خراسان شمالی ناشناخته بماند.

عشایر خراسان شمالی با افزون بر ۷۰۰ هزاره راس دام سالانه همچنین حدود ۸۰۰ هزاره تن گوشت قرمز، هفت هزار تن شیر و ۶۰۵ قامت روغن حیوانی تولید می کنند که به گفته کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، محصولات این قشر پاک و تندرست است.

برخی از شهروندان ملک در استان های مختلف از یکسره تهران به این استان سفر می کنند و به قیافه فله ای اقدام بوسیله ابتیاع محصولات دامی عشایر از جمله پنیر خیکی، روغن حیوانی، روغن زرد، کشک و قره قروت می کنند که بسیار نیز مورد توجه آنها صبر می گیرد. پنیر خیکی عشایر نیاز بوسیله برندسازی دارد

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: پنیر خیکی خواه پوستی تولید خانوار های عشایری این استان که از کیفیت بیش مطلوبی برخوردار است باید توسط سرمایه گذاران برند سازی شود.

محمدرضا قلی پور تو گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: خانوار های عشایری این استان سالانه افزون بر ۱۰۰ تن پنیر خیکی باکیفیت تولید می کنند ولی این علیه به صورت فله ای و بی معروفیت و مدال بوسیله فروش می رسد.

وی افزود: محصولات عشایر این استان پاک و سالم و حتی ارگانیک تولید می شود که حاجت است تنخواه گذاران در حوزه صنایع غذایی با برند سازی این تولیدات را بوسیله قلمرو معرفی کنند.

وی با اقرار اینکه پنیر خیکی خانوار های عشایری این استان درون محیطی بی هوازی تولید می شود گفت: عشایر این پنیر را تو عرشه زمین به جای یخچال چندین ماه نگهداری می کنند که این امر محیطی بی هوازی را برای تخمیر ایجاد می کند.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی افزود: این پنیر از شیر گوسفند تولید می شود و هم اکنون به طور متوسط هر یک کیلوگرم ۸۰۰ هزار ریال تو میدان به قیافه فله ای بوسیله ابتیاع می رسد.

قلی پور با اقرار اینکه پنیر خیکی و سایر فراورده های لبنی عشایر از طعم خاصی برخوردار است گفت: دام های عشایر در چراگاه ها و مراتع مناطق ییلاقی و قشلاقی تعلیف می شوند که این مناطق از گیاهان دارویی فراوانی برخوردار است به همین برهان شیر گوسفندان دارای مزه و عطر خاصی است.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی بیان داشت: پنیر تولیدی خانوار های عشایری به دلیل اینکه گوسفندی است و درصد چربی بالاتری داخل مقایسه با سایر پنیرها دارد از کیفیت بهتری برخوردار است. عشایر خراسان شمالی ۷۰ نوع دشت تولید می کنند

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: خانوار های عشایری استان افزون بر ۷۰ نوع محصول دربرگیرنده انواع پنیر، ماست خشک، کشک، قره قروت، دوغ و سایر تولید می کنند ولی بیشتر به کاربرد خانوار می رسد و بعضاً فروخته نیز می شود.

قلی پور اظهار داشت: راه اندازی واحدهای کوچک برای بسته بندی و برندسازی بخاطر نمایش تولیدات عشایری به بازار داخل زمینه بهداشتی، اطلاع رسانی و تبلیغ ضروری است.

وی با بیان اینکه خانوار های عشایری این استان افزون بر ۷۰۰ هزاره راس دام داخل مشت دارند گفت: عشایر این استان سالانه هفت هزار و ۵۰۰ کالبد گوشت قرمز تولید می کنند که این استاندارد بین ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید گوشت استان است.

قلی پور افزود: همچنین عشایر این استان سالانه هفت هزار تنه شیر، ۶۰۵ جثه روغن حیوانی و یکهزار و ۲۰۰ قد پشم تولید می کنند.

وی بر ایجاد اشتغال، اشتغال پایدار در خانوار های عشایری استان پافشاری کرد و گفت: با حاضر کردن زمینه فروش محصولات عشایری که پاک و تندرست هستند و همچنین نسبت به سایر محصولات از کیفیت بالاتری برخوردار است باید اشتغال های جدید نیز ایجاد کنیم.

پنیر محلی به خصوص پنیر خیکی یا پوستی یکی از باکیفیت ترین محصولات است از آنجایی که تولید پنیر خیکی تنها محدود به منطقه خراسان و دوره آن است می نبوغ این محصول با چونی را به کشور معرفی کردن کرد و برای تولید کننده ها ارزش اقتصادی بیشتر ابداع کرد، با توجه به مزه و مختصات اختصاص آن حتی می قابلیت آن را تجاری سازی نیز کرد.

قلی پورگفت: عشایر با فعالیت در بخش های مختلف و توانمندسازی بی آرامی بوسیله اقتصاد و معیشت خود و غم به رفع مشکلات اقتصادی و رهایی کشور معاون بیش مهمی می کنند.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: سرانه دام خانوارهای عشایری این استان با ۱۵۶ راس دام از میانگین ملک با ۱۱۳ راس بیشتر است.

وی افزود: خراسان شمالی از نظر تعداد خانوار های عشایری درون کشور داخل رده پانزدهم قرار دارد اما، از نظر دام و تولید گوشت قرمز در رله دوازدهم است.

جشنواره ملی فرهنگی و ورزشی عشایر سرزمین در دهه اختتام خردادماه در مجموعه تاریخی بلقیس اسفراین برگزار می شود.

در این جشنواره ملی که برپایی سه روزه آن برای ۲۳ خردادماه برنامه ریزی شده، عشایر ۱۵ استان کشور حضور خواهند یافت.

هدف از برگزاری این جشنواره ملی شناساندن ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری مناطق عشایری، رونق تولید، کالاهای عشایری و همچنین معرفی فرهنگ، آداب و عادات این قشر است.

همچنین در این جشنواره استان های مختلف با برپایی سیاه چادرهایی محصولات غذایی و لبنی و نیز تولیدات صنایع دستی خود را به ارائه می گذارند.

پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار راس دام استیل در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می کنند.

غصه زمان حال عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بسیار از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ خاندان با عادت های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می کنند.
  • ۹۸/۰۳/۱۶

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی